L i i k e t t ä Ja L u o n t o a !

lauantai 26. toukokuuta 2012

La Sportiva Mini Rogaining

Järjestäjän kuvia

Käytiin Juhan kanssa tutustumassa Rogainingin saloihin Pirkanmaalla La Sportiva Mini Rogaining tapahtuman merkeissä. Tarjolla oli 8 ja 4 h sarjat jalan eteneville ja 3 h MTB sarja. Tällä kertaa me päädyttiin taittamaan 4 h matkaa. Tiedostettiin, että reittisuunnittelu on tässä lajissa avain asemassa ja parhaan oveluutemme mukaan pyrimme suunnittelemaan reitin, joka varrelta kerääntyy parhaat pisteet. Rastit on siis eriarvoisia, 30 - 100 pistettä/rasti, ja määräaikaan mennessä parhaat pisteet kerännyt voittaa.

Loistava reitti suuniteltuna startattiin aamukymmeneltä Hyytiälän metsäasemalta. Ensimmäinen rasti löytyi nopeasti ja matka jatkui sujuvasti metsän halki seuraavalle rastille. Kolmannelle rastille mentäessä alkuvauhti hyytyi täysin. Metsä oli erittäin hidasta risukkoa. Polkua jonne reittisuunitelma vei ei vaan koskaan tullut vastaan. Kun viimein rämmittiin ulos metsästä todettiin, että reittiä on lyhenettävä ja radikaalisti!

Suunnistus sujui hyvin ja juoksu kulki modatulla reitillä. Hiekkatietä, suota, polkua, mutta ehdottomasti hienoin rastipiste oli järven rannassa korkean jyrkänteen alla oleva luola. Luolan jälkeen alkoi aika lähetä loppua ja matkalla maaliin kerettiin hakea yksi rasti, suunnitelmissa olleen kolmen sijaan. Maalileima aikaan 3 h 55 min, 30 km tallustamista takana. 590 pistettä (voittajalla 1010), emme tainneetkaan olla niin ovelia kuin lähtiessä kuvittelimme. Reittisuunnittelu herätti paljon aljon ajatuksia, spekulointia, spekulointia... :D  Ehdottomasti otetaan uusiksi!

Tapahtumassa oli leppoisa fiilis ja suihkun jälkeen tarjoiltu ruoka maitti! Parhaiden palkitsemisen jälkeen jaettiin vielä runsaasti arvontapalkintoja ja meille tuli kotiaviemisiksi La Sportivan kompressiosäärystimet! :)